09-05 JuvU neljästoista Vattenfall-cupissa

Mega-sarjan finaali Ikaalisissa

Juvan Urheilijat sijoittui Vattenfall-seuracupin alkukilpailuissa kolmanneksitoista selviten Suomen kokoistensa kuntien kuudentoista parhaan seuran joukkoon finaaliin Ikaalisiin. Finaaliin joukkue joutui lähtemään selvästi altavastaajan asemasta kahdesta syystä. Lajivalikoima oli alkukilpailuihin verrattuna seuran urheilijamateriaaliin nähden hieman epäsopivampi ja joukkueesta oli eri syistä poissa muutamia alkukilpailuissa hyvin menestyneitä.

Haasteellisesta lähtöasetelmasta huolimatta joukkue taisteli hyvin ja onnistui välttämään kaksi viimeistä sijaa. Viimevuotinen kahdeksas sija vaihtui tällä kertaa neljänneksitoista. Henkilökohtaisiin ennätyksiin ylsi usea kilpailija. Joukkueiden loppupisteet:

16. Ikaalisten Urheilijat 163,5

Kuten pisteistä näkyy, eivät muutamat paremmin sijoittuneetkaan kaukana olleet. Neljässä lajissa ei varamiehisellä joukkueella ollut edustajaa lainkaan ja pelkästään tuloksen tehnyt urheilija näissä lajeissa olisi nostanut sijoituksen jo yhdenneksitoista. Ensi vuonna joukkue on taas iskukykyisempi.

Kilpailun tulokset löytyvät Tilastopajasta.

Ainoana juvalaisena lajivoiton otti M17 200 metrillä tuore ikäluokkansa SM-mitalisti Joonas Liukkonen, joka otti odotetusti omansa ajalla 23,44.

Kolmen parhaan joukkoon selvisivät Topi Julkunen M17 pituudessa tuloksella 566, Onni Kimari P11 1000 metrillä tuloksella 3.23,66, Petteri Laakso P11 pituudessa tuloksella 387, Noora Laakso T15 kuulassa tuloksella 10,57 ja Riina Laakso T13 moukarissa tuloksella 30,92. Kaikki olivat lajissaan kolmansia.

Seuran ennätyksen tekivät Onni Kimari P10-11 1000 metrillä ja Riina Laakso T13 moukarissa. Noora Laakso T14 kuulassa ja Ella Korhonen T12 1000 metrillä jäivät ennätyksistä vain muutamalla sentillä tai sekunnin kymmenyksellä.

Neljännelletoista sijalle JuvU nousi lopulta viimeisessä lajissa eli 16 x 60 m sukkulaviestissä, jossa sijoitus oli B-erän toinen ja kokonaiskilpailun kuudes.